رویداد مرداد ۱۳۹۰: (سیارک‌ها)

سیارک‌ها تکه‌هایی از ساختار اولیه منظومه شمسی هستند، به همین دلیل اطلاعاتی از منشا ما به ما می‌دهند. بعد از اینکه سیارات شکل گرفتند، مواد رسوبی باقی ماندند. تکه هایی از خاک و سنگ با یکدیگر برخورد کردند، گاهی اوقات به هم چسبیدند و گاهی پراکنده شدند.

اکثر سیارک‌ها بین مریخ و مشتری در ناحیه‌ای معروف به کمربند سیارک‌ها به دور خورشید می‌گردند.

ماموریت سپیده دم ناسا، که در سال 2007 پرتاب شده است، به سطح سیارک وستا رسیده است و اولین جرم از دو جرم مورد نظر را اکتشاف خواهد کرد.

سپیده دم شرایط و مراحل مختلف زمان اولیه منظومه شمسی را مطالعه خواهد کرد و وستا و سرس دو جرم سماوی مناسب برای مطالعه هستند.

وستا یک سیارک است و سرس یک سیاره کوتوله است مثل پلوتو.

وستا و سرس در مرز کمربند سیارک‌ها قرار دارند جایی که ساختار اجرام از خشک بودن به جسم مرکب آبدار تغییر می‌یابد.

دانشمندان بر این باورند که وستا خیلی خشک و بی آب است در صورتی که سرس ممکن است لایه‌ای از آب یخی یا حتی آب مایع زیر پوسته‌اش داشته باشد.


سپیده دم نقش آب و مقدار آن را مطالعه خواهد کرد تا سیر تکاملی سیارات را تعیین کند.

فضاپیما وستا را به مدت یک سال دور خواهد زد. تیر ماه سال آینده این فضاپیما به سمت سیاره کوتوله”سرس” حرکت خواهد کرد و در بهمن 1393 به سطح آن خواهد رسید.

می‌توانید وستا را این ماه مشاهده کنید چون کمی درخشان‌تر خواهد شد.

این تنها سیارکی است که درخشندگی کافی برای دیدن توسط چشم را داراست. چون بازتاب نسبی بالایی دارد. بازتاب نسبی برمی گردد به اینکه یک جسم چگونه نور را منعکس کند.

اگرچه سرس بزرگتر از وستا است، دورتر است و به اندازه وستا درخشان نیست. به راحتی می‌توانید وستا را این ماه با تلسکوپ خود مکان یابی کنید. می توانید صفحه رویدادهای ماموریت سپیده دم  ناسا را بررسی کنید و نزدیکترین رویداد را پیدا کنید و یا میزبان یک صحنه رویدادی وستا باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیارک‌ها اینجا را کلیلک کنید.

و می‌توانید تمام ماموریت های ناسا را در اینجا ببینید.

منبع

نویسنده: هانیه امیری

Share