زمان فرود لدی را حدس بزنید!

ناسا در نظر دارد مسابقه ای را برای تشخیص زمان دقیق برخورد “لَدی” بر روی ماه برگزار کند. جزئیات بیشتر در ادامه مطلب آورده شده است.

کاوشگر جوی قمری و محیط غباری یا به عبارتی همان “لَدی”، که اواخر سال گذشته میلادی جهت تحقیق در مورد لایه های مختلف اتمسفر تنها قمر زمین، ماه، به فضا فرستاده شد؛ قرار است یازدهم آوریل 2014، با اخذ دستور از مرکز کنترل خود واقع در مافت کالیفرنیا، آخرین بخش از مأموریت خود را آغاز کند.

آخرین بخش از مأموریت چند ماهه لَدی بدین صورت خواهد بود که کاوشگر پس از طی مدارهای 150 تا 75 کیلومتری و سپس 50 تا 20 کیلومتری، خود را برای ورود به جو رقیق ماه آماده می کند تا طبق پیش بینی ها حوالی 21 اُم ماه آوریل(یا زودتر) با سطح ماه برخود کند.

مسیر برخورد به گونه ای طراحی شده است که لَدی در آنسوی ماه و دورتر از مکانهای فرود ماه نشین های قبلی، فرود آید. ولی به دلیل تفاوت گرانش در نقاط مختلف ماه و متغیر بودن شرایط جوی، نمیتوان مکان، روز و زمان مشخصی را برایش تعیین نمود.

لَدی به عنوان اولین ماهواره کامل طراحی و ساخته شده در ِمرکز تحقیقات اِیمز ناسا، با بهره گیری از سیستم مخابراتی اُپتیکی لیزری، توانست با 6 برابر سرعت بیشتر از سیستم های رادیویی، اطلاعات دریافت شده را به زمین ارسال کند. و البته نخستین ماهواره ای باشد که توسط موشک بهینه شده “میناتور5” ارتش ایالات متحده به مأموریت مداری رفته است.

هدف این مأموریت در اصل، پاسخگویی به سؤالی در مورد درخشش افق جو ماه ضمن برخورد با نور خورشید بود. که آیا این درخشش بخاطر شارژ الکتریکی ایجاد می شود یا دلیل دیگری دارد؟ که لَدی در همین راستا داده های بیشماری نیز از دیگر مؤلفه های جوی ماه در اختیار قرار داد؛ و محققان را امیدوار کرد تا با تعمیم این داده ها بتوانند مشخصات سیارک ها، عطارد و یا سیارات بیرونی را نیز پیش بینی کنند.

مسؤولان دانش قمری ناسا، ضمن تشکر از همه کسانی که در این مدت پیگیر مراحل مختلف مأموریت بودند، از تمامی علاقه مندان خواسته است تا با پیش بینی درست روز و زمان برخورد لَدی با ماه تا ساعت 3 بعد از ظهر 11 آوریل 2014، (2:30 بامداد 23 فروردین ماه 1393)، از ایمیل شخصی یادبود برنامه لَدی برخوردار شوند.

لازم به یادآوری است؛ همانگونه که در متن نیز اشاره شد، متخصصان ناسا روز 21 آوریل یا قبل از آن را برای برخورد حدس میزنند!

توجه داشته باشید، برای هر فرد تنها یک فرم قابل قبول بوده و تنها به نخستین فرم ارسالی ترتیب اثر داده خواهد شد.

فرم پیش بینی را از اینجا پُر کنید.

لَدی در سایت آیاز…

لَدی را از ناسا دنبال کنید…

نویسنده: محمدتقی امرسام

منبع:ناسا

کارگروه هوافضا

انجمن نجوم آیاز

Share