دو فضا پیمای دوقلوی ناسا با قرار گرفتن در دو جهت مخالف خورشید تصویری کامل از آن تهیه کردند و برای اولین بار توانایی زیر نظر گرفتن فعالیت خورشید بصورت 360 درجه فراهم گشت. این امر انقلابی در فیزیک خورشید محسوب میشود، چرا که میتوان لکهها و طوفانهای خورشیدی را از لحظه ایجاد شدن تا زمان محو شدن آنها مطالعه کرد.
هر فضا پیما نصف خورشید را عکس برداری و به زمین مخابره میکند، سپس محققین تصاویر را با هم ترکیب میکنند و تصویری کروی میسازند. تلسکوپهای فضاپیماها قادر به رصد در 4 طول موج مختلف ماورا بنفش نیز هستند که در مطالعه شرارهها، تسونامیها و رشتههای مغناطیسی خورشید کلیدی میباشد. چیزی از نظر آنها مخفی نمیماند.

به گفته دکتر Lika Guhathakurta :«با این دادهها ما میتوانیم به دور خورشید پرواز کنیم و از آنچه روی میدهد با خبر شویم، بدون اینکه حتی از جای خود تکان بخوریم. من انتظار دارم که شاهد پیشرفتی عظیم در زمینه فیزیک خورشید نظری و پیش بینی وضع هوای فضا باشیم.»
در گذشته لکههای خورشیدی در پشت خورشید ایجاد میشدند و با چرخیدن خورشید زمانی که آن منطقه آشکار میشد ناگهان ما را با شرارههای عظیم و ابرهای پلاسمایی غافل گیر میکرد.
دکتر Bill Murtagh پیش بینی کننده ارشد در مرکز پیشگویی هوای فضای NOAA در این باره میگوید: «دیگر این اتفاق تکرار نخواهد شد، فعالیتهای پنهانی پشت خورشید دیگر ما را غافلگیر نخواهند کرد.»

مرکز NOAA هم اکنون از مدلهای CME (میلیاردها تن از پلاسماهایی که از خورشید ساطع میشوند) استفاده میکند و وضع هوای فضای منظومه را پیش بینی کرده ودر اختیار خطوط هوایی، تولید کنندگان انرژی، اپراتورهای ماهوارهها و… قرار میدهد. همانطور که میدانید طوفانهای خورشیدی در سیستمهای الکترونیکی اختلال ایجاد میکنند و همچنین آب و هوای زمین را نیز تحت تاثیر قرار میدهند و از این نظر حائز اهمیتند.
این پیش بینیها تنها به سود زمین نیست بلکه با ردگیری طوفانهای خورشیدی میتوان آثار آنها را بر دیگر سیارهها و سیارکها بررسی کرد، این امر در فرستادن کاوشگر به سایر سیارات از اهمیت فراوانی برخوردار است. این دو ماهواره در اکتبر 2006 پرتاب و از هم جدا شدند و در ششم فوریه 2011 (17 بهمن) به دو سمت خورشید رسیدند.
ناسا یک سری ویدئو در این رابطه ساخته است که میتوانید از لینکهای زیر با کیفیتهای مختلف دریافت کنید:
اولین تصویر سه بعدی از خورشید ( 1.8MB,320×180 | 6.1MB,1280×720 )
کلیپ توضیح کل پروژه ( 12.6MB,320×180 | 113.6MB,1280×720 )
مدل CME خورشید ( 1.2MB,320×180 | 5.3MB,1280×720 )