ماه گذشته دانشمندان از سرتاسر جهان در مرکز تحقیقات ایمز ناسا گرد هم آمدند تا درباره آخرین یافتههای بدست آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر گفتگو کنند.
از جمله این یافتهها می توان به کشف ٨٣٣ سیاره منتخب جدید اشاره کرد که ١٠ تای آنها از ٢ برابر اندازه زمین کوچکترند و به دور منطقه قابل سکونت خورشید خودشان در حال گردش هستند، که بر اساس فاصلهای مشخص از یک ستاره قرار می گیرند تا دمای سطحی سیاره در حال گردش احتمالا برای آب مایع مناسب باشد.
٢ سال قبل در همین کنفرانس، تیم کپلر، اولین سیاره دارای منطقه قابل سکونت تایید شده را مشخص کردند که آن را کپلر ٢٢بی نامیدند.بعد از آن ۴ منطقه قابل سکونت منتخب تایید شدند که ٢ تای آنها از یک منظومه بودند.
تحقیقات و تجزیه و تحلیل اطلاعات جدید کپلر نشان میدهد که اکثر ستارههای کهکشان ما حداقل دارای یک سیاره هستند. بر اساس این تحقیقات اکثر ستارههایی که در آسمان شب دیده می شوند مانند منظومه شمسی می توانند محل سکونت منظومههای سیارهای باشند.
از اطلاعات ٣ سال اول کپلر،بیش از ٣۵٠٠ جهان بالقوه پدیدار شده اند. بعد از آخرین بروزرسانی در ماه ژانویه، تعداد سیارههای منتخب مشخص شده توسط کپلر به ٣۵٣٨ عدد رسیده است که ٢٩٪ افزایش را نشان میدهد.
بر اساس تحقیقات کپلر، از هر ۵ ستاره، یک ستاره مانند خورشید خانهای برای سیارهای به اندازه ٢ برابر زمین است که در یک محیط معتدل در حال گردش است.
اطلاعات کپلر هم چنین در زمینه دیگری از نجوم به نام “اختر لرزهشناسی”که همان مطالعه ساختار داخلی ستارگان است استفاده میشود.
دانشمندان امواج صوتی جمع آوری شده توسط حرکت جوششی در زیر سطح ستاره را آزمایش کرده و همانگونه که زمین شناسان با استفاده از امواج لرزهای تولید شده توسط زلزله، ساختار داخلی زمین را بررسی می کنند، ستارهشناسان نیز به بررسی ساختار درونی ستارگان میپردازند.
به گفته ویلیام چاپلین، “ستارگان آجرهای ساختمانی کهکشان ها هستند که در مسیر تکاملی خود لنگرگاههای مطمئنی را برای سیارات ایجاد میکنند.اخترلرزهشناسی با دادن مشاهدات بی سابقهای از کیفیت، مدت زمان و استمرار هزاران ستاره، انقلابی بزرگ ایجاد کرده است.”
اینها اطلاعاتی است که ما در چند سال اخیر توانستیم آنها را بیازماییم.
ماموریت کپلر برای مشخص کردن درصد ستارگانی است که مانند خورشید خانه سیارههای کوچک و از نظر اندازه و دما تقریبا مانند زمین هستند.
کپلر دهمین ماموریت اکتشافی ناسا بوده است.
مترجم: طنین کاظمزاده
منبع: ناسا