آسمان این هفته ( ۱۷ تا ۲۳ بهمن)

آسمان هفته

این هفته نیز سیارات هر کدام در گوشه‌ای از آسمان بی‌کران با زیبایی خاصی می‌درخشند. ماه به حال بدر می‌رسد و بعد به حضیض مداری خود می‌رسد. سیارک اروس هنوز هم در نزدیکی زمین می‌درخشد. ستاره متغیر الغول به مینیمم درخشندگی خود خواهد رسید…در ادامه هرکدام توضیح داده شده‌اند.

دوشنبه 17 بهمن

  • سیارک نزدیک زمین 433 اروس این هفته نیز درخشان و نزدیک زمین است. درخشش این سنگ فضایی با قدر 8/6 باعث شده که بتوان به راحتی این سیارک را با ابزار رصدی یافت. اروس در فاصله 27/2 میلیون کیلومتری از زمین، و در نزدیکی ستاره لاندای مار آبی ( شجاع) قرار دارد.

سیارک اروس

سه‌شنبه 18 بهمن

  • امشب ماه به حالت کامل می‌رسد و در کل شب درخشان خواهد بود. هنگام غروب خورشید در غرب، ماه از شرق طلوع کرده و حدودا نیمه شب در وسط آسمان قرار دارد و هنگام طلوع خورشید، غروب خواهد کرد.

ماه بدر و مریخ

  • عطارد به مقارنه بیرونی خواهد رسید یعنی در سمت مخالف خورشید دور از زمین قرار خواهد گرفت و از دید ما پنهان خواهد بود.

مقارنه بیرونی

چهارشنبه 19 بهمن

  • زحل کمی قبل از نیمه‌شب طلوع کرده و تقریبا 5a.m. در بیشترین ارتفاع خود قرار دارد. این سیاره حلقه‌دار با قدر 0/5 در پس‌زمینه ستاره‌های صورت‌فلکی سنبله و در کنار همراهش سماک اعزل ( آلفای صورت‌فلکی سنبله) می‌درخشد.

زحل

پنج‌شنبه 20 بهمن

  • بعد از تاریک شدن آسمان، زهره در سمت جنوب‌غرب آسمان با قدر 4/1- می‌درخشد. زهره درخشان‌ترین جرم آسمان به جز ماه است. این سیاره درخشان تقریبا ساعت 9:15 p.m. غروب می‌کند.
  • زهره همچنین راهنمایی برای یافتن اورانوس است. می‌توانید این دو را در با دوربین دوچشمی در یک میدان دید رصد کنید. به تفاوت درخشندگی آن‌ها دقت کنید.، زهره 10000 مرتبه درخشان‌تر از اورانوس با قدر 5/9 است.

زهره و اورانوس

جمعه 21 بهمن

  • در افق غربی می‌توانید دو سیاره درخشان آسمان، زهره و مشتری را رصد کنید که 30 درجه از هم فاصله دارند. به فاصله بین این دو سیاره دقت کنید، تا 23 اسفند موقعی که این دو به حالت مقارنه برسند، هر روز 1 درجه به هم نزدیک‌تر خواهند شد.

زهره و مشتری

شنبه 22 بهمن

  • ستاره متغیر الغول در صورت‌فلکی برساووش امشب به کمترین درخشندگی خود خواهد رسید و با قدر 3/4 خواهد درخشید.

الغول

  • امشب ماه به حضیض مداری خود ( نزدیک‌ترین نقطه از مدارش به دور زمین) خواهد رسید و در فاصله 367,922 کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت.

یک‌شنبه 23 بهمن

  • مشتری در جنوب‌غربی آسمان تقریبا تا نیمه‌شب در آسمان باقی می‌ماند. این سیاره غول‌پیکر با قدر 2/3- بعد از ماه و زهره درخشان‌ترین جرم آسمان است.

مشتری

موقعیت سیارات

عطارد غیر قابل رصد است.

زهره ( با قدر 4/1-، در صورت‌فلکی حوت) ستاره شامگاهی درخشان آسمان است و تا آخر زمستان ارتفاع خود را کمی بیشتر خواهد کرد.

مریخ ( با قدر 0/7-، در مرز صور فلکی اسد و سنبله) تقریبا ساعت 8 p.m.  طلوع کرده و با نزدیک‌شدن به زمین درخشان‌تر خواهد شد.

مریخ

مشتری ( با قدر 2/3-، در مرز صور فلکی حمل و حوت) توضیحات در 23 بهمن

زحل ( با قدر 0/6، در صورت‌فلکی سنبله) توضیحات در 19 بهمن

اورانوس ( با قدر 5/9، در صورت‌فلکی حوت)

نپتون در افق ناپدید شده‌است.

منابع

Astronomy Magazine

Sky & Telescope

نویسنده: هانیه امیری

تنظیم تصاویر: مهدی آجیلی

AyazAstro.com

Share