انجمن نجوم آیاز تبریز اختتامیه چهارمین جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» را سهشنبه 14 آبان در سالن شمس تبریزی نمایشگاه بینالمللی تبریز با همکاری پژوهشکده رانشگرهای فضایی و حضور اساتید، مسئولان و علاقمندان به علم و هنر برگزار کرد.
این جشنواره که به مناسبت هفته جهانی فضا تدارک دیده شده، فرصتی است برای علاقمندان به نقاشی و نویسندگی تا استعداد خود را در حوزه «نجوم و فضا» بیازمایند. این جشنواره با هدف ترویج دانش نجوم و فضا، آشنایی مردم با اهمیت این دو دانش، نقش یافتههای این حوزهها در بهبود زندگی بشر ، زیباییهای چشم نواز آسمان شب و تاثیر ادبیات و هنر در پرورش تخیل و پیشرفت جوامع بشری برگزار میشود.
در احتتامیه این جشنواره مریم فخیمی دبیر جشنواره گفت: فراخوان این جشنواره ۱۴ مرداد منتشر و در مدت دو ماه کارگاه داستاننویسی علمیتخیلی در تهران، کارگاههای نقاشی، دانش هوافضا و داستان نویسی علمیتخیلی در تبریز برگزار شد. بخش رقابت جشنواره نیز به نقاشی اختصاص داشت که دبیرخانه جشنواره 150 اثر تا 20 مهر از سراسر کشور دریافت کرد.
وی افزود: داوری آثار شنبه 4 آبان توسط اساتید دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزارشد و در پایان 10 اثر برترکشوری و بومی و 25 اثر نمایشگاهی انتخاب شد. آثار دریافتی مربوط به رده سنی 5 سال به بالا بود.
به گفته مریم فخیمی، کتاب آثار برتر بخش داستان کوتاه علمیتخیلی سومین رقابت کشوری «رویای کهکشانی من» در دست چاپ است و تا پایان سال رونمایی خواهد شد.
در پایان اختتامیه به برندگان بخش نقاشی و آثار راه یافته به نمایشگاه هدایایی ارزنده اهدا شد.
از سازمان فضایی ایران، امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان، پژوهشکده رانشگرهای فضایی،حوزه هنری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، مرکز عرضه تجهیزات نجومی آذراستار، و مجله نجوم سپاسگزاریم که حامیان مادی و معنوی ما برای برگزاری این رقابت بودند.
همچنین از انجمن هلال نو زرقان، موسسه نجوم ادیب اصفهان و انجمن نجوم سپهر کاشان که در جمعآوری آثار نقاشی ما را یاری کردند صمیمانه تشکر میکنیم.
دانلود کنید: بیانیه دبیر
کلیک کنید: گزارش داوری و بیانیه هیئت داوران و تصاویر آثار برتر
کلیک کنید: اسامی برندگان نقاشی و آثار راه یافته به نمایشگاه
در حاشیه
نمایشگاه آثار برتر نقاشی چهار دوره جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» در زون فناوری فضایی درهفتمین نمابشگله ربع رشیدی، از 13 تا 17 آبان برای بازدید علاقمندان برپا بود. همچنین در طی نمابشگاه ربع رشیدی کارگاههای آموزشی مختلفی نیز توسط دبیرخانه جشنواره برگزار شد.
در روزهای دوشنبه 13،چهارشنبه 15 و پنجشنبه 16 آبان چهار کارگاه برای بازدیدکنندگان در محل کارگاههای رایگان آموزشی زون فناوری فضایی برپا شد.
کارگاه آموزش نقاشی ویژه کودکان زیر 12 سال با استقبال کودکان هنرمند و تدریس مینا زارعمنش مدرس نقاشی روز دوشنبه 13 آبان اجرا شد.
دو کارگاه آموزشی داستاننویسی علمیتخیلی با موضوع فضا در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه توسط مهندس نوید فرخی برای علاقمندان به ادبیات ژانر برگزار شد.
مهندس نوید فرخی مترجم، پژوهشگر ژانرعلمیتخیلی، مدرس داستاننویسی و داور سه دوره داستان کوتاه علمی تخیلی رقابت «رویای کهکشانی من» است.
پنجشنبه 15 آبان کارگاه 2 ساعته دانش فضایی با تدریس مهندس مهدی علیزاده برگزار شد.
مهدی علیزاده دانشآموخته کارشناسی ارشد هوافضا از دانشگاه جامع امام حسین(ع)، مدرس کارگاههای آموزش هوافضا و ژورنالیست علم است.
گزارش: مریم فخیمی، دبیر جشنواره
عکاس: نیر محمدی
تصاویر اختتامیه
تصاویر کارگاهها و نمایشگاه نقاشی