گزارش پنجمین جشنواره کشوری رویای کهکشانی من

انجمن نجوم آیاز تبریز به مناسبت هفته جهانی فضا در سال ۹۹، اقدام به برگزاری پنجمین جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» کرد. اختتامیه خصوصی این رویداد، پنجشنبه 9 اردیبهشت 1400 در سالن کنفرانس اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

این جشنواره که به مناسبت هفته جهانی فضا تدارک دیده شده، فرصتی است برای علاقمندان به نقاشی و نویسندگی تا استعداد خود را در حوزه «نجوم و فضا» بیازمایند. این جشنواره با هدف ترویج دانش نجوم و فضا، آشنایی مردم با اهمیت این دو دانش، نقش یافته‌های این حوزه‌ها در بهبود زندگی بشر ، زیبایی‌های چشم نواز آسمان شب و تاثیر ادبیات و هنر در پرورش تخیل و پیشرفت جوامع بشری برگزار می‌شود.

فراخوان شرکت در بخش رقابت داستان کوتاه علمی‌تخیلی با محوریت نجوم و فضا در دو بخش زبان فارسی و زبان ترکی‌آذربایجانی، ۳۰ شهریور در سایت آیاز، خبرگزاری‌های مهر، ایسنا، ایبنا، دیده‌بان علم، پایگاه خبری اسپاش، مجله نجوم و بسیاری از شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

بخش‌های مختلف جشنواره

در طی پنجمین دوره این جشنواره برنامه‌های مختلفی اجرا شد.

دوره فشرده و مجازی داستان‌نویسی علمی‌تخیلی با تدریس نوید فرخی، مترجم و نویسنده ادبیات ژانر، در تاریخ‌های ۳۰ مهر ،۱ ، ۳، ۴ و ۵ آبان در اسکای روم برگزار شد.
جمعه ۲۳ آبان از صفحه انجمن نجوم آیاز تبریز در اینستاگرام و به صورت زنده، با حضور سعید سیمرغ نویسنده و مترجم ادبیات ژانر، درباره کتاب‌های علمی تخیلی گفتگو شد.

بخش رقابتی جشنواره به مسابقه داستان کوتاه علمی تخیلی با محوریت نجوم فضا اختصاص داشت که در دو بخش زبان فارسی و ترکی‌آذربایجانی اجرا شد.

شنبه ۲۳ اسفند در لایو اینستاگرام پیج آیاز و با حضور داوران بخش رقابت داستان کوتاه  (سعید سیمرغ، محمد قصاع و محمد صبحدل) درباره داستان‌های دریافتی گفتگو و اسامی برندگان بخش رقابت اعلام شد.
همچنین بیانیه داوران به صورت ویدئو در صفحه اینستاگرام آیاز منتشر شد.

داوران بخش رقابت داستان کوتاه علمی‌تخیلی

سعید سیمرغ و فرزین سوری داوری مرحله اول این رقابت را در بخش زبان فارسی برعهده داشتند.
محمدقصاع، پیمان اسماعیلیان و نوید فرخی داوران مرحله دوم بخش زبان فارسی بودند.
محمد صبحدل، مجید راستی و رسول اسمعیلیان داوران بخش زبان ترکی‌آذربایجانی بودند.
این رقابت برای دو رده سنی کمتر از ۲۰ سال و بالای ۲۰ سال اجرا شد.

گزارش بخش رقابت

دبیرخانه آیاز تا ۱۵ آذر، ۷۵ اثر داستانی از سراسر کشور دریافت کرد. آثار بخش زبان فارسی در دو مرحله و آثار بخش زبان ترکی‌آذربایجانی در یک مرحله داوری شدند.
با پایان داوری مرحله اول بخش زبان فارسی، ۹ اثر در رده سنی کمتر از ۲۰ سال و ۱۰ اثر در رده سنی بالای ۲۰ سال به مرحله دوم داری راه یافتند. اسامی این آثار ۳ بهمن اعلام شد.
با پایان داوری، ۷ اثر برتر دوره رده سنی بخش زبان فارسی و ترکی‌آذربایجانی در ۲۳ اسفند مشخص و اعلام شد.

اختتامیه

اختتامیه پنجمین دوره جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من»، پنجشنبه ۹ اردیبهشت در سالن کنفرانس اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی برگزار شد.
به دلیل شرایط ویژه ناشی از شیوع بیماری کرونا، این برنامه به صورت خصوصی اجرا شد.

بعد از قرائت آیاتی از قرآن کریم، مجری برنامه ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان، به معرفی جشنواره پرداخت.

دکتر امیر تقی‌زاده، معاون فرهنگی و امورجوانان اداره کل ورزش و جوانان استان، سخنران نخست این نشست بود.

ایشان با اعلام اینکه انجمن نجوم آیاز تبریز توانسته از طریق فعالیت‌های گسترده خود در حوزه نجوم علاقه‌مندان زیادی را به شگفتی‎‌های کیهان و آفرینش جذب کند در اهمیت این جشنواره گفت: با توجه به اینکه پیشرفت‌های علمی مختلف در دنیا با اعتماد به ایده‌ها و رویاهای خلاقانه نسل نواندیش نوجوان و جوان حاصل می‌شود، از اجرای این رویداد استقبال کردم.

وی با اعلام اینکه انجمن آیاز توانسته در یک سال اخیر برنامه‌های جذاب علمی و ترویجی حوزه نجوم را در بستر فضای مجازی اجرا کند، به مسئولان انجمن آیاز توصیه کرد فعالیت‌های این انجمن بعد از پایان شیوع کرونا و عادی شدن وضعیت در مدارس و مناطق محروم ادامه یابد.

دکتر تقی‌زاده، ضمن تشکر از برگزارکنندگان، داوران و شرکت‌کنندگان در این جشنواره، ابراز امیدواری کرد این جشنواره بتواند در سال‌های آینده پربارتر و با حمایت سایر سازمان‌های مردم نهاد و با تقدیم جوایز ارزشمندتری برگزار شود.

مریم پرتوی‌نژادی، دبیر انجمن نجوم آیاز تبریز، دومین سخنران این نشست بود.
وی ضمن قدردانی از حمایت‌های دکتر امیرتقی‌زاده معاون فرهنگی و امورجوانان اداره کل ورزش و جوانان استان به معرفی انجمن آیاز، نحوه تشکیل این سازمان مردم نهاد در سال ۱۳۸۴ و فعالیت‌های متنوع این انجمن پرداخت.

رسول اسمعیلیان، داور بخش زبان ترکی‌آذربایجانی سومین سخنران این اختتامیه بود.
وی گفت: اینکه یک انجمن علمی، دغدغه ادبی‌ و فرهنگی داشته باشد، بسیار ارزشمند و مهم است.
ایشان اضافه شدن بخش زبان ترکی‌آذربایجانی به رقابت این جشنواره را مهم ارزیابی کرده و افزود:  اگرچه در این بخش آثار کمی دریافت کردیم، اما در منطقه آذربایجان در حوزه علمی‌تخیلی با محوریت نجوم و فضا داستانی به زبان ترکی‌آذربایجانی تا کنون نگاشته نشده بود و این رویداد منجر شد در این حوزه نیز داستانی نگاشته شود که  دستاوردی مهم برای ادبیات ما است.

مریم فخیمی، دبیرجشنواره، سخنران پایانی اختتامیه بود.
وی ضمن ارائه گزارش و شیوه برگزاری جشنواره گفت: نکته مهمی که در تمام دوره‌های گذشته تاکید داشتم این بود که ما در بخش رقابت به دنبال این نیستیم که ببینیم چه کسی نقاشی بهتری ارائه می‌کند یا چه کسی داستان بهتری می‌نگارد، اگرچه آثار به طور حرفه‌ای و دقیق داوری می‌شوند اما هدف اصلی بخش رقابت آشنا کردن کودکان و نوجوانان با دانش نجوم و فضا از طریق هنر و ادبیات است، به امید اینکه از میان شرکت کنندگان افرادی پرورش یابند که بتوانند موجب پیشرفت بیش از پیش صنعت فضایی ودانش نجوم در ایران فراهم آورند.
بیانیه دبیر جشنواره را دانلود کنید: بیانیه 1400

در ادامه ویدئو کلیپ جشنواره پخش شد.

در پایان اختتامیه تندیس ویژه داوران، جوایز نقدی و لوح سپاس برندگان اهدا شد.

به پاس حمایت‌های بی‌دریغ و صمیمانه دکتر امیر تقی‌زاده، معاون فرهنگی و امورجوانان اداره کل ورزش و جوانان استان از این رویداد، تندیس ویژه پنجمین دوره جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» به ایشان اعطا شد.

با ثبت عکس دسته‌جمعی، اختتامیه پنجمین دوره جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» به پایان رسید.

این اختتامیه از صفحه اینستاگرام آیاز (Ayazastro)  نیز به طور مستقیم پخش شد.

در این چشنواره به آثار راه‌یافته به مرحله دوم بخش زبان فارسی و تمام آثار بخش زبان ترکی‌آذربایجانی لوح الکترونیک اهدا شد.

نتایج نهایی و جدول امتیازات

مریم فخیمی، دبیر جشنواره
عکاس: محمد گوهری، ایرج میر معصومی

 

1rof (1)
1rof (14)


1rof (15)

1rof (6)
1rof (16)
1rof (17)
1rof (21)
1rof (25)
1rof (7)

 

1rof (10)

rof29


1rof (13)
1rof (24)
1rof (12)
1rof (11)
1rof (8)
1rof (9)
1rof (5)

037A8432r

Share