بارش شهابی اسدی در راه است

در چند سال اخیر شاهد نمایش زیبایی از این بارش بودیم. امسال نیز این بارش در زیر آسمان تاریک رخ خواهد داد.

منشا این بارش دنباله دار سویفت – تاتل است . این دنباله دار با دوره تناوب 33 ساله به دور خورشید در حال گردش است. وقتی زمین از میان ذرات باقیمانده از این دنباله‌دار عبور می‌کند، این ذرات با سرعت ۲۵۵,۶۰۰ کیلومتر بر ساعت به جو زمین برخورد کرده (پرسرعت‌ترین شهاب‌ها) و به دلیل اصطکاک با جو حین برخورد، به صورت درخشان دیده می‌شوند که ما آن‌ها را شهاب می‌نامیم. در سال 1989 دنباله دار سویفت تاتل از منظومه شمسی داخلی عبور کرده بود و در سال 1999 شاهد بارشی از آذرگوی ها بودیم و در سال 2000 نیز بیش از 1000 شهاب را در ساعت رصد کردیم.

کانون این بارش در نزدیکی سر صورت فلکی اسد قرار دارد. یعنی اگر شهاب های مشاهده شده را امتداد دهید در نقطه ای به هم می رسند که این نقطه همان کانون بارش نام دارد.

کانون بارش اسدی

بازه فعالیت این بارش از تاریخ 16 آبان تا 10 آذر می باشد و اوج فعالیت این بارش در روز شنبه 27 آبان ماه خواهد بود، فاز ماه نیز نسبت به سال قبل نسبتا شرایط بهتری دارد. سال پیش ماه در تربیع دوم به سر میبرد ولی امسال ماه در روز 3 شنبه 30 آبان ماه به تربیع اول خواهد رسید. ماه امسال فقط موقعی مشکل ساز خواهد بود که قبل از غروب ماه به رصد شهاب ها بپردازید، ماه شنبه تقریبا ساعت 10 شب غروب خواهد کرد. بر اساس پیش بینی ها در ساعت قادر به رصد 15 شهاب در ساعت خواهیم بود.

برای مشاهده شهاب ها به هیچ ابزار اپتیکی نیاز ندارید و چشمان شما بهترین ابزار شما هستند و بهترین و یزرگترین میدان دید را برای شما ایجاد می کنند. تنها چیزی که مورد نیاز است کمی حوصله و مهمتر از همه آسمانی تاریک و به دور از آلودگی نوری شهرهاست. آسمان تاریک تقریبا در 60 کلومتری شهرها دیده می شود. بعد از یافتن مکان مناسب، زمان مناسب رصد بارش، پارامتری مهم است. هرچند اوج فعالیت بارش بهترین زمان مشاهده بارش است ولی چون امسال اوج فعالیت در طی روز خواهد بود، بهترین زمان برای رصد بارش صبح روز شنبه و بعد از نیمه شب خواهد بود.

با آرزوی آسمانی صاف و پر شهاب

نویسنده: هانیه امیری

AyazAstro.com

Share