سیاره‌ای در بزرگترین منظومه شمسی

سیاره‌ای سرگردان که به نام‌های سیاره بی‌خانمان، سیاره شناور، سیاره بدون ستاره معروف است و حدود 8 سال قبل کشف شد.

این سیاره غول پیکر گازی که 2MASS J2126 نامیده می‌شود، ۱ تریلیون کیلومتر به دور ستاره‌اش (TYC9486-927-1) در حال چرخش است که باعث شده این سیاره وسیع‌ترین سیستم ستاره‌ای شناخته شده را داشته باشد.
در حقیقت این سیاره مدار گسترده‌ای دارد که باعث شده بود منجمان تصور کنند این سیاره سرگردان بطور آزادانه در فضا حرکت می‌کند. برای مقایسه فاصله میان زمین و خورشید و این سیاره و ستاره اش، می‌توان گفت که این سیاره هفت هزار بار دورتر نسبت به زمین از ستاره‌اش در حال چرخش است. به عبارت دیگر فاصله میان آن دو در حدود 7000 واحد نجومی است. در آن فاصله این سیاره غول پیکر هر 900,000 سال یکبار به ‌دور ستاره مادری‌اش می‌چرخد.رکورد قبلی برای دورترین فاصله سیاره و ستاره 2500 واحد نجومی بود.
این سامانه حدود 104 سال نوری با ما فاصله دارند. دانشمندان توانستند سن تقریبی آن‌ها را با استفاده از آثار لیتیوم موجود در طیف ستاره تخمین بزنند؛ بین 10 تا 45 میلیون سال. هر چه ستاره‌ای لیتیوم بیشتری داشته باشد جوانتر است‌ . این سیاره 12 تا 15 بار بزرگتر از مشتری است. مطالعات قبلی نشان داد که دمای آن در حدود 1500 درجه سلسیوس است. مطالعات نشان می‌دهد که احتمال وجود حیات در آن بسیار بعید است.محققان می گویند ناظر فرضی بر روی این سیاره خورشیدش را مانند ستاره ستار‌ای درخشان در آسمان میبیند و حتی ممکن است متوجه نشود که بین آن ستاره و سیاره‌اش ارتباطی وجود دارد بطوری که یک ماه طول می‌کشد تا نور ستاره به سیاره‌اش برسد. اینکه چگونه چنین سامانه گسترده‌ای شکل گرفته و توانسته به حیاتش ادامه دهد سوال مهمی است که همچنان بی‌پاسخ است.

biggest-solar-system

مترجم: نوشین ایوبی
منبع:Space.com
ویرایش: مریم فخیمی سرپرست مترجمان آیاز

Share