آسمان این هفته ( ۲۳ تا ۲۸ اسفند)

مهمترین سوژه رصدی این هفته، دو نقطه درخشان آسمان، زهره و مشتری است که در کنار هم زوج زیبایی را ساختهاند و هدفی برای عکاسان و رصدگران هستند. دنبالهدار گاراد نیز همچنان در آسمان در حال درخشیدن است. زحل و مریخ نیز شرق آسمان را درخشان کردهاند.
سهشنبه ۲۳ اسفند
امشب زهره و مشتری بعد از تاریک شدن آسمان در غرب آسمان صحنه زیبایی را در کنار هم می سازند.
چهارشنبه ۲۴ اسفند
امشب ماه به تربیع آخر میرسد، بعد از نیمه شب طلوع کرده و در شمال صورتفلکی قوس قرار دارد.
پنجشنبه ۲۵ اسفند
امشب آخرین فرصت برای رصد زهره و مشتری در فاصله ۳ درجهای از هم هست. زهره بالاتر از مشتری دیده میشود. با اینکه این دو جرم درخشان با چشم و دوربین دوچشی به بهترین صورت دیده میشوند ولی ارزش رصد کردن با تلسکوپ را نیز دارند.
جمعه ۲۶ اسفند
امشب دنبالهدار مشهور آسمان، گاراد در نزدیکی ستاره لاندای اژدها با قدر ۶ یا ۷ قرار دارد.
شنبه ۲۷ اسفند
امشب می توانید بزرگترین شکل هندسی که توسط ستارگان ساخته میشود، را در آسمان بیابید. شش ضلعی زمستانی توسط ۶ ستاره پرنور درست شدهاست و بهترین راهنمای یافتن این شش ضلعی صورتفلکی جبار است. اولین ستاره این شش ضلعی، رجلالجبار است به دنبال آن پرنور ترین ستاره آسمان، ستاره شباهنگ ، ستاره شعرای یمانی صورتفلکی کلب اصغر، پلوکس در جوزا، عیوق در ارابهران و الدبران در ثور سازندگان این شش ضلعی هستند.
یکشنبه ۲۸ اسفند
سیاره زحل حدودا ساعت ۹ شب طلوع کرده و با قدر ۰/۳ در صورتفلکی سنبله در کنار همراهش، ستاره سماکاعزل میدرخشد. سیاره مریخ نیز بالاتر از زحل در صورتفلکی اسد نمایان است. این سیاره سرخ رنگ بعد از غروب خورشید در افق شرقی قابل رویت است.
موقعیت سیارات
عطارد در افق غربی پایین تر از زهره دیده میش.ود و از ۱۹ اسفند تا ۲۴ اسفند از قدر ۰/۵ به قدر ۲/۴ خواهد رسید.
زهره و مشتری در غرب آسمان به زیبایی دیده می۲شوند.زهره با قدر ۴/۳- و مشتری با قدر ۲/۱- غرب آسمان را درخشان کردهاند. تصاویر ۲۳ و ۲۵ اسفند
مریخ و زحل( مریخ با قدر ۱/۱ در اسد و زحل با قدر ۰/۵ در سنبله)توضیحات در ۲۸ اسفند
اورانوس و نپتون غیر قابل رویت هستند.
منابع
نویسنده: هانیه امیری